Om Jan Brems

Eksempler på Jans kunst

Billed 5026_tn
Kniv006

Om Jans Brems

Efter et langt arbejdsliv som boligadministrator, socialkonsulent og indkøb- og udbudskoordinator samt promotor for Remy-Cointreau, gik jeg på pension i 2013.

Jeg er autodidakt billedkunster siden 1992, og skulptør siden 2002. Jeg maler abstrakte billeder med akrylfarver, og farverne har rigtig stor betydning for mig. Jeg bliver altid inspireret af indre stemninger, og det er spontaniteten der driver mig. Jeg holder meget af at lægge materialer i billederne, så de bliver mere 3-dimensionelle.

Klik her for at se flere af mine værker

Som noget nyt, er jeg begyndt at lave håndlavede knive og syr selv skederne. Jeg er virkelig blevet grebet af at få knivskaft, kniv og skede til at gå op i en højere enhed i forhold til udseende og måden den ligger i hånden på. Og det er fantastisk at bruge mammuttand, der er fundet i permafrosten i Sibirien, moskusoksens pandebrask og gammelt dansk moseeg, der er dateret 5.500 år tilbage. Jeg bruger lovligt importeret træ fra hele verden, så som “Desert Ironwood”, “Buckeye-træ”, elmeknude, “Ziricote” og kunstig “Raffir” m.m.m.

I 2014 blev jeg medlem af Dansk Knivforening.

Her finder du et udvalg af mine knive

Udstillingsliste